CaminoRNa mijn studie kwam ik terecht in het Zuid-Franse Marseille. Als verantwoordelijke voor de import en marketing bij een groothandel in vlees, had ik een zeer uitdagende en waardevolle start van mijn werkzame leven. Na ruim twee jaar en een prachtige ervaring rijker, keerde ik terug naar Nederland en was ik twee jaar accountmanager bij Visgroothandel J. Smit te Veghel.

V ervolgens had ik een mooie carrière bij Sligro Food Group, die uiteindelijk ruim 19 jaar duurde. Als assistent begon ik in 1995 op de afdeling Inkoop- en Assortimentsmanagement. Vervolgens groeide ik door naar inkoper, hoofd Inkoop Food, adjunct-directeur Inkoop om daarna acht jaar als directielid eindverantwoordelijk te zijn voor de concernbrede activiteiten op het gebied van Inkoop- en Assortimentsmanagement.

Na 23 inspirerende en rijke ervaringsjaren besloot ik in 2014 dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Dat was het startsein voor een eigen adviesbureau: CaminoR Advies B.V.

De naam CaminoR bestaat uit twee delen. Allereerst het Spaanse woord ‘camino’, wat ‘weg’ of ‘pad’ betekent. De hoofdletter R staat voor Rob.
Kortom: De weg, het pad van Rob

A ls fervent langeafstandsloper en natuurliefhebber heb ik, in zes etappes, El Camino Santiago gelopen. Zowel het Spaanse gedeelte (El Camino francés) als het Franse gedeelte (La Via Podiensis). Voor mij heeft deze reis veel gebracht: fantastische natuur, prachtige uitzichten, er doorheen zitten en genieten. Bovenal genieten!

Maar wat me misschien het meest bijbleef, waren de contacten die ik had met de andere lopers. Soms kortstondig in de vorm van ‘Buen Camino”, dan weer langdurige en intense gesprekken. Ongeacht nationaliteit, leeftijd, geslacht, geaardheid, kleur: iedereen had zijn verhaal, iedereen had zijn redenen. Wie geen zin had, zonderde zich af, wie in groepsverband wilde lopen, deed dat. Maar wel altijd met het doel voor ogen.

En dat is voor mij een belangrijke basis voor mijn eigen ‘camino’: CaminoR. Met CaminoR wil ik bedrijven en organisaties begeleiden en adviseren op hun weg naar succes. Samen verder komen ! Soms kortstondig, een dag of enkele dagen. Soms langer of frequenter. Maar altijd moet het leiden tot opbrengsten die tastbaar zijn. Geen loze kreten maar simpelweg verbeteringen.

Voor mij is het dan ook belangrijk dat bedrijven die met CaminoR werken of werkten vanzelf de betekenis van CaminoR gaan veranderen van De weg, het pad van Rob in De weg, het pad met Rob.

Mijn missie is het duurzaam succesvoller maken van bedrijven, teams en individuen, middels advies, coaching en training. Ik geloof namelijk dat je door het verbinden van kennis, kunde en ervaring, verbeteringen aan kunt brengen die eenvoudig te implementeren zijn en een duurzaam karakter hebben.

De mens is daarbij belangrijker dan het bedrijf.